Göz Kremi Sorunsalı ve Biz Nereye Gidiyoruz Dedirten Blog

/
21 Comments


Evet malesef ki makyaj yapma yaşımız gün geçtikçe düşüyor. Bazı liseye giden makyaj bloggerlarını görünce hayrete düşüyordum. Kapatıcısından, bronzerından, profesyonel makyaja kadar her şeyi biliyorlar diye.. Ben lisedeyken son yılda makyaj yapmaya başlamıştım. Onda da bir rimel ve renkli farlar hepsi oydu. Üniversiteye geçince makyaj yapmaya tamamen başlamış oldum. Fakat asıl bilinçli makyaj yapmaya 24 yaşımda başladım. Onda bile yüzüme fondötenden ziyade bb krem kullanıyorum cildimi boğmak istemiyorum vesaire... Avrupa ülkelerinde ve ABD'de makyaj yapma yaşının 5-6 ya kadar düştüğünü duymuştum ve şok olmuştum.

Gelelim konumuza. Kendime uzun zamandır göz kremi arayışı içerisindeydim. Ama piyasada o kadar çok ürün var ki.. Hangisini seçeceğimize karar veremiyoruz. İyisini bulsak bile daha iyisi vadiyle başka ürünlere yöneliyoruz ve de sürekli bir tüketim içerisindeyiz. Bu da pek çok şeyi normalleştiriyor bizim için. Neyse ürün arayışındayken bir blog buldum ve şok oldum.. Buyrun bloğa gelin ...




You may also like

21 yorum:

  1. Amanın o nedir öyle O.O inanamadım yahuu şoklardayım :)
    Ama yaşa göre oldukça iyiler :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşlarına göre iyiler hoşlar ama şimdiden böylelerse ileride ne tatmin edicek onları ve de en kötüsü ciltleri mahvolucak..

      Sil
    2. Kesinlikle,çok çok erken onlar için
      Zaten oyaşlarda bebek gibi bir cilt oluyor ne gerek varsa
      Ama hala aklımda siteleri,şaşkınlıktan bittim yani

      Sil
  2. bence bu yurtdisinda oyle boyle olayi abartiliyor. ben abdde universitede calisiyorum ve girdigim siniflarda en agir makyaji yapan her zaman ben oluyorum ki ben de sadece cilt kusurlarini ortmek icin fondoten-pudra-kapatici ve hafif nude bir far surmus olsam da. universite caginda kizlar gayet dogal burada, aksam disari cikarken ayri ama gun icinde bizim turk kizlarimizdan 100 kat sadeler, bana gore fazla bakimsizlar hatta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım siteye baktın mı?? :) bende Türkiye'de okumuyorum. Burada da sınıfta en sade olmayan benim ama ülkedeki bayanların yarısı makyajdan geçilmiyor. Özel gecelerde de süslencez diye kendilerini biraz fazla basitleştiriyorlar. Ama ne yalan söyliyim burada da her orta okula giden kız aşırı süslenmiyor ama bazen de koca kadın sanıyorsun 12 yaşında çıkıyor :S yazık olacak onlara yani ileride çok pişman olacaklar bu kadar çabuk büyümeye çalıştıkları için ve de makyajla ciltlerini boğdukları için..

      Sil
    2. katiliyorum ama bence trde bu sorun daha buyuk avrupaya falan pislik atiyoruz ama onlar daha sade. bizde hep en suslu, en abartili seyler gozde. boyle bir site trde olmaz cunku ben zannetmem cocugun annesi izin versin ama universiteye her kacan kiz acilip sacilip asiri susleniyor. yani katiliyorum ortada bir sorun olduguna ama bence trde avrupadan falan daha fazla bu, sadece erken yasta aile baskisindan yapamiyor kizlar

      Sil
    3. Orası öyle onlarda da bu tür baskılar olmadığı için erken yaşta başlayıp sonra bırakıyorlar sadeleşiyorlar. Ya da tam tersi, ama yine de bir sürü makyaj bloggerı en iyileri yani ya ABD'den ya da diğer avrupa ülkelerinden :D Bir de eski doğu bloğu ülkeleri bizim gibi :D

      Sil
  3. Bunlar çocuk yaa ne makyajı çok şaşırdım.. Hiç hoş değil.. İnanır mısınız. Ben evleninceye kadar yani 24 yaşıma kadar makyaj yapmadım ne biliyim içimden gelmedi ya da bilmiyorduk herhalde. Ama en enteresan tarafı ben çocuk doğuruncaya kadar kaşlarımı da almıyordum..:)) Valla öyle ama o zamanalr öyleydii.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğim gibi yazık yani.. ben hala şimdiki aklım olsa 18 yaşında saçlarımı boyamadım diyorum, kuaför bana 10 yaşındaki kızlara bile röfle attıklarını söylüyor..

      Sil
  4. Ne diyeceğimi bilmiyorum 'o' Resmen şok oldum. Yazık yaa

    YanıtlaSil
  5. öyle canım bende şok oldum valla..

    YanıtlaSil
  6. her gün moda sayfalarını takip etmeme rağmen açıkcası yemiyor moda yazmak. bunları görünce şok oldum. 19yaşındayım.. üniversite 1.sınıfım ve hafta bir ya da iki defa makyaj yaparım o da kalem mascara kapatıcı nadiren pudra :D yuuuuh

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşün yani bir de bu bloglarının 3. yılı...

      Sil
  7. Amanınnn linke tıklarken herhalde çok kötü bir makyaj uygulaması var falan dedim ama açınca şok oldum O_O ben hala hafta içi bile doğru dürüst makyaj yapmam hafta sonundan hafta sonuna kız bildiğin prof olmuş ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok erken prof olmuş malesef :( ileri de hiç bir şeyden memnun olmayacak..

      Sil
  8. şaka gibi..ancak onu videoya çeken, bu durumunu destekleyen ailesini ayrıca incelemek lazım.Şöhret merakları yüzünden kendi başaramadıklarını çocuklarına özendiriyorlar.Bizde de böyle bir kesimin olduğunu biliyorum. 3 yaşında çocuğuna doğumgününde ipad hediye eden tanıdıklarım var.sonuç tatminsiz bir nesil maalesef.herşey fastfood tadında..yazık çok yazık!

    YanıtlaSil
  9. Şoka girdim bu ne böyle inanılmaz =/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

About

bana ulaşabilirsiniz

minikbeyazkedim@gmail.com

Link list

act like a lady (1) aksesuar (3) alışveriş (9) alix avien (5) allık (9) alverde (1) anew (1) astor (2) avon (8) balea (2) bb krem (10) bebe yağı (1) bershka (1) beyu (2) bourjois (2) bronzer (1) burt's bees (1) Calvin Klein (1) carmina (1) cecile (3) claire's (1) cosmetic plant (2) çay (6) dalan (1) delia (1) dirty works (2) doğal tarifler (4) dudak kalemi (5) duş jeli (1) ecotools (1) el kremi (4) Elizabeth Arden (1) elmiplant (2) emily (1) essence (9) essie (1) eyeliner (9) far (24) far bazı (2) farmec (1) felce azzurra (1) flormar (13) flower power (1) fruttini (1) gliss (1) golden rose (14) good things (1) göz kalemi (3) göz maskesi (1) günlük makyaj örneği (7) herbagen (1) holika holika (3) jonhsons baby (1) kajal (2) kapatıcı (3) kaş paleti (1) kirpik boyası (1) l'occitane (1) lionesse (2) lip balm (4) lipton (1) losyon (1) makyaj bazı (1) makyaj fırçaları (1) makyaj hileleri (2) maskara (3) maske (8) max factor (2) maybelline (7) mayra (1) mil mil (1) miss sporty (4) missha (2) mua (7) nascita (2) nivea (2) nyc (2) oje (13) oriflame (10) otacı (1) pastel (1) peeling (2) ponds (1) pure beauty (3) Q4U (1) rimmel (8) Ruj (25) s-he (1) sabun (1) saç bakımı (6) saç kremi (2) saç maskesi (3) sally hansen (2) sephora (5) skin 79 (1) skin food (2) skin whitening (9) skinlite (2) solid (2) stila (1) syoss (2) şampuan (1) tırnak süsleme (1) tonymoly (1) vincent longo (1) vücut pudrası (1) whitening cream (5) yüz kremi (1) yüz masajı (1) yüz serumu (1) yüz temizleme jeli (6) Yves Rocher (3)

Ziyaretçi Sayısı

Labels

Bu Blogda Ara

Twitter'da da bulun beni :)

Free background from VintageMadeForYou