Act Like a Lady Think Like a Man

/
2 Comments

İngilizcesi olan hanımlar için kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap. Kitap kadın erkek ilişkileri üzerine. Genelde bu tip şeyleri görsem de asla ciddiye almazdım.. Ta ki bu kitaba kadar. Bu kitap kadar yalın ve açık bir dille erkek dünyasını anlatan bir kitap daha yok sanırım. Aynı zamanda da komedi.Eğlenceli bir dili var. Tabi ki de kültürel farklılıklar olacak bu kitapta.

Ama kitabın kadınları kaliteli olmaya yönlendirmesi, kendinizi erkekler için harcamayın harcatmayın çağrısı ve de standartlarınızı koruyun ilişkinize elveda demekten çekinmeyin yaklaşımı beni çok etkiledi ve de çok doğru buldum.

Biz kadınlar sevdiğimiz erkekler için hep aynı hatayı yapıyoruz. Bir anda sevgimizi gösterip kendimizi vazgeçilmez kılmaya çalışıyoruz. O yüzden de mükemmel olmaya çalışıyoruz, her alanda onların eksiklerini gidermeye onlara yardımcı olmaya koşulluyoruz kendimizi. Sonra da onlar bunu bizim görevimiz olarak belliyor ve de biz artık yorulup sevgi saygı görmek istediğimiz de "değiştin sen" oluyoruz. Aslında çabalarken onlardan daha güçlü hale geliyoruz ama bunu fark edemiyoruz. Sonra ne o ilişki bize bir tat veriyor ne de güzel bir şekilde yürüyor. Sonra hepimiz sürekli sinirli, söylenen ve de artık bittiğimizi ifade ettemeye başlada dırdırcı kadın oluyoruz. Kadın dırdırı çekilmiyor oluyor. Kalbimiz kırılıyor.

Aslında bir nevi gerçek bizi çok tanıtmıyoruz. Pek çok hoşumuza gitmeyen şeye o seviyor istiyor diye tamam diyoruz. O da buna alışıyor da alışıyor. Sonra da kullanmaya başlıyor ister istemez. Bir müddet sonra da bir bakıyorsunuz ki size saygısı kalmamış.

Eğer baştan kendinizi çok güçlü gösterdiyseniz de anında cayıyorlar sizden. Nasılsa etrafta sürüsüne bereket saf sevgilisinin her dediğini yapmaya alışmış kız var. Onları tercih ediyorlar.Ha hata o kızların mı? Değil tabiki de çoğumuza bu hayat böyle öğretiliyor. 
Yok erkeğine sahip çıkacaksın, yok yuvanı koruyacaksın, erkeğini rahat ettireceksin, evin eksiklerini- erkeğinin eksiklerini sen kapatacaksın... Gördüğünüz gibi hep kadına bir görev yükleme var. Sanki erkek bulunmaz hint kumaşı, İngiltere Prensi aman rahat etsin, aman incinmesin, e normal tabi ona sevgi saygı göstermezsen diğer kızlara gider.

Gitmesin o zaman.. Hiç kimse de erkeklere aslında kadınlara saygı gösterilmesi gerektiğini öğretmiyor zaten. İşine gelmezse çeker gidersin sana kız mı yok..
Keşke olmasa..

İşte o yüzden her kadın bu kitabı okumalı bence. Bende daha yeni başladım okumaya ama size tavsiye ediyorum kesinlikle..

Hatta filmi de var. Cidden kitaptan yola çıkılarak yapılmış bir film.
Ha kitap da film de ABD'ye göre yapılmış. Ondan kimisine çok açık gelebilir dediğim gibi kültürel farklılık. Ama şu da bir gerçek ki, bir kaç ülke de yaşamış ve de çok değişik milliyetlerden arkadaşları olan bir insan olarak söylüyorum erkekler genel olarak aynılar..

Seviyorlar, kıskanıyorlar, üzülüyorlar, ilişkinin patronu olmak istiyorlar vs vs yani Türk erkeklerinden hiç bir farkları yok..



You may also like

2 yorum:

  1. canim o filmi ben de izledim :) hele diyorum nerden animsiyorum bu kitabi.

    bir de ben de yurtdisinda bir bloggerim ve ben de cekilis yapmak istiyorum. TR'ye makyaj vs postalamak serbest mi hani bir yasa cikmisti ya urun sokmak yasakti filan. bana yardimci olursan cok mutlu olurum o konuda.

    bloguma da beklerim ben de yeniyim

    http://kozmetikdenizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Canım bildiğim kadarıyla şirket değilsen gönderebiliyorsun postayla sanırım. Birde postanın üzerine kozmetik ibaresi koydurmamak gerekiyor diye biliyorum. Sanırım biraz da şans bu tür şeyler.. Belki de en iyisi Türkiye'ye dönen birileri varsa onunla göndermek bu tür şeyleri..

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

About

bana ulaşabilirsiniz

minikbeyazkedim@gmail.com

Link list

act like a lady (1) aksesuar (3) alışveriş (9) alix avien (5) allık (9) alverde (1) anew (1) astor (2) avon (8) balea (2) bb krem (10) bebe yağı (1) bershka (1) beyu (2) bourjois (2) bronzer (1) burt's bees (1) Calvin Klein (1) carmina (1) cecile (3) claire's (1) cosmetic plant (2) çay (6) dalan (1) delia (1) dirty works (2) doğal tarifler (4) dudak kalemi (5) duş jeli (1) ecotools (1) el kremi (4) Elizabeth Arden (1) elmiplant (2) emily (1) essence (9) essie (1) eyeliner (9) far (24) far bazı (2) farmec (1) felce azzurra (1) flormar (13) flower power (1) fruttini (1) gliss (1) golden rose (14) good things (1) göz kalemi (3) göz maskesi (1) günlük makyaj örneği (7) herbagen (1) holika holika (3) jonhsons baby (1) kajal (2) kapatıcı (3) kaş paleti (1) kirpik boyası (1) l'occitane (1) lionesse (2) lip balm (4) lipton (1) losyon (1) makyaj bazı (1) makyaj fırçaları (1) makyaj hileleri (2) maskara (3) maske (8) max factor (2) maybelline (7) mayra (1) mil mil (1) miss sporty (4) missha (2) mua (7) nascita (2) nivea (2) nyc (2) oje (13) oriflame (10) otacı (1) pastel (1) peeling (2) ponds (1) pure beauty (3) Q4U (1) rimmel (8) Ruj (25) s-he (1) sabun (1) saç bakımı (6) saç kremi (2) saç maskesi (3) sally hansen (2) sephora (5) skin 79 (1) skin food (2) skin whitening (9) skinlite (2) solid (2) stila (1) syoss (2) şampuan (1) tırnak süsleme (1) tonymoly (1) vincent longo (1) vücut pudrası (1) whitening cream (5) yüz kremi (1) yüz masajı (1) yüz serumu (1) yüz temizleme jeli (6) Yves Rocher (3)

Ziyaretçi Sayısı

Labels

Bu Blogda Ara

Twitter'da da bulun beni :)

Free background from VintageMadeForYou