Kalıcı Kırmızı Ruj Sürme Yöntemi

/
4 Comments

Merhabalar,

Bu gün pek çok bayanın sorunu olan bir konuya değinmek istiyorum. Kırmızı ruj sürme sorunu. Nedendir bilinmez ama bütün rujlar arasında en akan, yayılan, dağılan ve dişlere yapışan ruj kırmızı rujdur. Hoş diğer zor renkler için de kullanılabilecek bir yöntem bu. Biraz uğraştırıcı ama sonuç gayet kayda değer.

Kullandığım malzemeler üstte, bu arada bol resimli bir yayın olacak şimdiden uyarıyorum :)


Her zaman ki gibi dudaklarımızı önce nemlendiriyoruz. Malesef bazı rujlar dudaklardaki kusurları çok çabuk belli ediyor. O yüzden nemli pürüzsüz dudaklara sahip olmak daha çekici bir görünüm yaratacaktır.


Dudak balmımızın fazlasını temizledikten sonra dudak kalemine geçiyoruz. Kırmızı ve diğer koyu-zor renkler en ufak bir hatayı bile hemencecik belli ediveriyorlar, o yüzden en güzeli önce dudak şeklini belirlemek. Eğer dudaklarınız daha büyük olsun istiyorsanız çizgiyi çok hafif dışarıdan çekin.


Rujun kalıcılığını artırmak içinde bütün dudaklarınızı kalem ile boyayın.


Sonra rujunuzu sürün.


Bütün ruju sürdükten sonra elinize transparan ve de mümkünse toz pudra alın. Toz pudra kullanmak hız ve kolaylık sağlıyor.

Şimdi dudaklarınızdaki fazla ruju bir kağıt mendil yardımı ile alın. 


Pudrayı uygulayın dudaklarınıza.


Bütün dudaklarınız bu görüntüyü aldığında bir kat daha ruj sürün.



Bu pudra uygulama işlemeni iki kez yapmanız kalıcılığını daha da artıracaktır.


Fazla ruju dişlerinize bulaşmaması için mendille alın. 





                                   
Dudaklarınızı büyük göstermek için üst dudağınızın üzerine aydınlatıcı bir renk uygulayın.




Ve de sonuç...



Siz yine de yemek yerken dikkatli olun.. :)

Umarım işinize yarar...

Sevgilerle :)



You may also like

4 yorum:

  1. Dudağın tamamına kalem uygulama işini ben de yapıyorum ama pudra denememiştim. ^-^ Bir de ben ekleyeyim; Diş fırçalarken dudaklarınızı da fırçalarsanız hem daha dolgun hem daha kırmızı gösterir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için ayrı yumuşak başlı bir diş fırçam var, unutmadığım zamanlar da yapıyorum :) ama malesef dolgunluk ve kırmızılık çok kısa süreli oluyor.

      Sil
  2. merhaba. sadece kırmızı ruj için değil, her ruj için geçerli bence dudak çizgisini aşmayın, kötü bir görüntü oluşuyor. bu işlerden hiç anlamıyormuş izlenimi veriyor. ki bu işlerden anladığınız da çok belli. bunlar ufak ayrıntılar. hem zaten dudaklarınız yeterince dolgun böyle bir şey yapmaya ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. nacizane fikrim nolur yanlış anlamayın. iyi geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yanlış anlamadım merak etmeyin :) Dudak çizgisinin çok üzerinden kalem ve ruj geçmek anca kameralar önünde ve de fotoğraflar da hoş görünüyor ama gerçek hayatta yakından bakınca çok kötü oluyor. Belki ben tam anlatamadım tam dudak çizgisinin sınırından geçince hem yakından belli olmuyor hem de dudakları hafif daha büyük gösteriyor, günlük hayatta dudaklarıma bu taktikleri uygulamıyorum fakat bazı arkadaşlarım var bu konuda bana sorular soran :) onlar için gösteriyorum :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.

About

bana ulaşabilirsiniz

minikbeyazkedim@gmail.com

Link list

act like a lady (1) aksesuar (3) alışveriş (9) alix avien (5) allık (9) alverde (1) anew (1) astor (2) avon (8) balea (2) bb krem (10) bebe yağı (1) bershka (1) beyu (2) bourjois (2) bronzer (1) burt's bees (1) Calvin Klein (1) carmina (1) cecile (3) claire's (1) cosmetic plant (2) çay (6) dalan (1) delia (1) dirty works (2) doğal tarifler (4) dudak kalemi (5) duş jeli (1) ecotools (1) el kremi (4) Elizabeth Arden (1) elmiplant (2) emily (1) essence (9) essie (1) eyeliner (9) far (24) far bazı (2) farmec (1) felce azzurra (1) flormar (13) flower power (1) fruttini (1) gliss (1) golden rose (14) good things (1) göz kalemi (3) göz maskesi (1) günlük makyaj örneği (7) herbagen (1) holika holika (3) jonhsons baby (1) kajal (2) kapatıcı (3) kaş paleti (1) kirpik boyası (1) l'occitane (1) lionesse (2) lip balm (4) lipton (1) losyon (1) makyaj bazı (1) makyaj fırçaları (1) makyaj hileleri (2) maskara (3) maske (8) max factor (2) maybelline (7) mayra (1) mil mil (1) miss sporty (4) missha (2) mua (7) nascita (2) nivea (2) nyc (2) oje (13) oriflame (10) otacı (1) pastel (1) peeling (2) ponds (1) pure beauty (3) Q4U (1) rimmel (8) Ruj (25) s-he (1) sabun (1) saç bakımı (6) saç kremi (2) saç maskesi (3) sally hansen (2) sephora (5) skin 79 (1) skin food (2) skin whitening (9) skinlite (2) solid (2) stila (1) syoss (2) şampuan (1) tırnak süsleme (1) tonymoly (1) vincent longo (1) vücut pudrası (1) whitening cream (5) yüz kremi (1) yüz masajı (1) yüz serumu (1) yüz temizleme jeli (6) Yves Rocher (3)

Ziyaretçi Sayısı

Labels

Bu Blogda Ara

Twitter'da da bulun beni :)

Free background from VintageMadeForYou